section
VŠFS byla na veletrhu Gaudeamus vidět

VŠFS byla na veletrhu Gaudeamus vidět

26.01.2018

Už jedenáctý ročník veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus hostila ve dnech 23. až 25. ledna 2018 Praha. Na výstavišti v Letňanech se sešlo 213 vzdělávacích institucí z České republiky, ale i dalších 16 zemí celého světa. Vysoká škola finanční a správní se mezi nimi neztratila.

Na jejím stánku si studenti mohli vyzkoušet tzv. eye tracking, tedy snímání pohybů očí během sledování reklamy. To pomáhá marketérům následně lépe vyhodnotit její účinnost. Tahákem byl i test pozornosti, při kterém účastník testu během 50 sekund vyhodnocuje 27 symbolů a zjistí, jak na tom vlastně se schopností soustředit se je.

Univerzita si pro potenciální zájemce v rámci veletrhu připravila na čtvrtek 25. ledna přednášku prorektora pro zahraniční vztahy Romana Mentlíka. Jeho vystoupení potvrzovalo důraz, který VŠFS klade na mezinárodní rozměr, vždyť čtvrtina našich studentů přichází právě ze zahraničních škol.

Kdo si nenašel čas veletrh navštívit, může se na FB stránkách VŠFS podívat na reportáž TV Praha, kde vystupuje i naše kolegyně a současně studentka Radka Ledecká.