section
Kladenské dvorky 2009

Kladenské dvorky 2009

16.06.2009

Již potřetí přijala Bohuslava Šenkýřová pozvání vystavovat na tradiční výtvarné open air akci Kladenské dvorky, tentokrát s výstavou Írán, země tisíce a jedné noci. První červnový víkend přivítal návštěvníky tradičně skvělou atmosférou, mizerným počasím a spoustou neuvěřitelně malebných zákoutí. B. Šenkýřová vystavovala letos poprvé na dvorku U Holubů, který patřil určitě k nejmenším, ale současně i nejpůvabnějším místům celé akce. Úzký, mírně omšelý prostor zaplněný desítkami květin tvořil působivé pozadí pro čtrnáct exotických snímků z putování autorky nedostupným Íránem.

Návštěvníci se nedali odradit nevlídným počasím, které je letos obdařilo i pořádnou dávkou přívalových dešťů, a v hojné míře navštěvovali všech dvacet čtyři dvorečků. Letos se mohli setkat i s výstavou Olbrama Zoubka a Jitky Válové, mezinárodně uznávaných českých autorů.

Dvorek U Holubů, kde vystavovala rektorka VŠFS, patřil k těm nejvíce navštěvovaným a při veškeré skromnosti i nejlépe hodnoceným dvorkům. Autorka už nyní přemýšlí, jakou výstavu připraví při příležitosti dalšího již dvacátého osmého ročníku v roce 2010.

 

Fotografie z akce
foto: Dr. Bohuslava Šenkýřová

dsc_6851.jpg dsc_6852.jpg dsc_6854.jpg dsc_6856.jpg