section
Rozvoj e-learningové formy výuky na VŠFS

Rozvoj e-learningové formy výuky na VŠFS

28.05.2009

„Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti“

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. se stala příjemcem podpory v rámci programu Operační program Praha Adaptabilita (prioritní osa 3. Modernizace počátečního vzdělávání) pro projekt OTEVŘENÉ VZDĚLÁVÁNÍ PRO EKONOMIKU ZNALOSTÍ - projekt rozvoje e-learningu na Vysoké škole finanční a správní. Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.


Cílem projektu je vytvořit ucelenou koncepci e-learningové podpory kombinovaného studia na Vysoké škole finanční a správní, o.p.s. a zajistit její realizaci po stránce technologické, organizační, informační, personální a finanční. Mezi hlavní výstupy projektu patří vytvoření systému e-learningových kurzů. Kurzy budou spravovány ve školním informačním systému IS (http://is.muni.cz/do/1499/el/zkzk/index.htm), který má podobu jednotného, graficky a uživatelsky přehledného rozhraní s vnitřně propojeným komplexním souborem nástrojů pro řízení a správu výuky a tvorbu a distribuci vzdělávacího obsahu. Zahrnuje nástroje pro online prezentaci a sdílení studijních materiálů, pro zadávání úkolů a testování studentů, pro komunikaci a skupinovou spolupráci ve výuce.


Projekt je odpovědí na rostoucí počet studentů kombinovaného studia a potřebu zefektivnit jejich přípravu na výuku. Rovněž pedagogové si jeho prostřednictvím osvojí nové metody výuky a seznámí se s využitím moderních technologií ve vyučovacím procesu. V neposlední řadě se e-learningová podpora výuky stává nezbytným předpokladem pro konkurenceschopnost naší školy.