section
Mezinárodní asociace prezidentů univerzit (IAUP) se sejde v Praze

Mezinárodní asociace prezidentů univerzit (IAUP) se sejde v Praze

06.05.2014

Vysoká škola finanční a správní se stane v září 2014 hostitelkou setkání Mezinárodní asociace prezidentů univerzit (International Associaction of University Presidents,  IAUP).

Vedení této prestižní organizace se poprvé v historii rozhodlo uspořádat pravidelné setkání výkonného výboru v České republice. Setkání se bude konat 12. až 14. září 2014 v Praze. Informace o akci naleznete na www.vsfs.cz/iaup.

Rektorce univerzity Bohuslavě Šenkýřové bylo současně nabídnuta opětovná kandidatura členství ve výkonném výboru asociace. Volba nového vedení se bude konat v červnu v Jokohamě.

IAUP (založena 1964) je asociace prezidentů, rektorů a vrcholových manažerů univerzit a vysokých škol z více než sta zemí světa. Jejím hlavním posláním je trvalé zlepšování kvality vysokoškolského vzdělávání a posilování významu vysokých škol jako moderátorů a iniciátorů mezinárodní spolupráce a komunikace mezi světovými velmocemi a zeměmi třetího světa. IAUP plní prostřednictvím svých orgánů i aktivním členstvím ve významných světových institucích (např. UNESCO nebo řada nadnárodních nadací) také roli zprostředkovatele v oblasti eliminace světových konfliktů, snižování chudoby a zlepšování životní úrovně rozvojových zemí. Nástrojem uskutečnění strategických vizí IAUP je vysokoškolský vzdělávací proces a spolupráce mezi světovými univerzitami, a to v oblasti kvality výuky, vědecko-výzkumných projektů a společné komunikace, přenesené na regionální úrovně.

Další informace o IAUP naleznete na http://iaup.org..