section
 

Profesor Václav Klaus vystoupí na konferenci VŠFS!

30.10.2013

Vědecká konference na téma „Evropská ekonomika a její perspektivy“, která se uskuteční dne 22. listopadu 2013 v Kongresovém centru České národní banky, bude vyvrcholením čtvrtého ročníku soutěže o Cenu profesora Františka Vencovského na podporu talentovaných ekonomů do 35 let.


Záštitu a úvodní slovo přijal guvernér ČNB Miroslav Singer. S hlavní přednáškou vystoupí exprezident České republiky Václav Klaus, který bude také diskutovat v odborném panelu spolu s Miroslavem Singerem, analytikem Petrem Zahradníkem a Martinem Tlapou, náměstkem státního tajemníka pro evropské záležitosti.


V odpolední části konference vyhlásí zástupce nominačního výboru VŠFS Jan Frait, ředitel samostatného odboru finanční stability ČNB, laureáty  soutěže o Cenu profesora Vencovského, kteří budou prezentovat účastníkům své práce. Vítěz získá cenu 200 000 Kč, kterou již tradičně naše univerzita do soutěže věnuje.


Soutěž o Cenu profesora Vencovského a na ni navazující konference vzbudily v minulých letech velký zájem odborné veřejnosti a médií a svou vysokou úrovní byly důstojným počinem k uctění památky Františka Vencovského.
Více informací naleznete na www.vsfs.cz/konference a www.vsfs.cz/cena.