section
Univerzitní sportovní klub VŠFS

Univerzitní sportovní klub VŠFS

15.05.2013

Vysoká škola finanční a správní zakládá ve spolupráci s Bohemians Praha 1905 Univerzitní sportovní klub.

Na české akademické scéně vzniká významný projekt spolupráce mezi vysokou školou a jedním z tradičních pražských fotbalových klubů, tedy mezi Vysokou školou finanční a správní a Bohemians Praha 1905. V dubnu tohoto roku se univerzita dohodla s vedením klubu na partnerství, které přináší mnoho výhod pro studenty VŠFS a také pro sportovce z řad fotbalistů Bohemians. VŠFS je členem Společenství škol – unikátní soustavy škol všech stupňů – a je tedy schopna nabídnout partnerovi vzdělávací programy pro děti, mládež i dospělé a garantovat nejen návaznost jednotlivých vzdělávacích stupňů, ale i vysokou kvalitu výuky a individuální přístup ke studentům.

Cílem projektu je systematická podpora studentů, absolventů a zaměstnanců VŠFS ve sportovní činnosti na vrcholové i na rekreační úrovni. Podpora bude mít formu finanční nebo materiální pomoci, která vytvoří vybraným sportovcům lepší podmínky pro sport a studium. Dále bude VŠFS prostřednictvím Univerzitního sportovního klubu rozvíjet myšlenku sportu pro všechny formou pořádání sportovních akcí, které bude organizovat sama škola nebo její partneři.

„Jsme velice potěšeni, že fotbalový klub Bohemians Praha 1905 uvítal naši nabídku a rozhodl se participovat na rozvoji myšlenky univerzitního sportovního klubu. Vysoká škola finanční a správní se tak stává jednou z prvních soukromých univerzit v republice, která podobnou spolupráci zahájila a očekáváme od ní mnoho pozitivních výsledků,“ zdůraznila při podpisu smlouvy Bohuslava Šenkýřová, rektorka VŠFS.

Vysoká škola finanční a správní je první soukromou ekonomickou univerzitou v ČR. Se svými 5000 studenty patří mezi top soukromé české vysoké školy. VŠFS se tak řadí mezi významné hráče v oblasti vzdělávání a partnerstvím s Bohemians Praha 1905 škola mimo jiné reaguje i na dlouhodobě kritizovanou klesající fyzickou kondici mladých lidí. Projekt Univerzitního sportovního klubu nabídne studentům nové možnosti sportovních aktivit a smysluplné využití volného času.