section
Prohlášení k aktuální situaci

Prohlášení k aktuální situaci

04.03.2022

Vysoká škola finanční a správní s hlubokým znepokojením a soucitem sleduje dění na Ukrajině. S veškerou důrazností odsuzuje válečné násilí, porušení mezinárodních principů suverenity i míru a současně želí lidského utrpení všech nevinných vtáhnutých do tohoto konfliktu.

Nejvlastnějším cílem naší univerzity je vzdělávání. Akademická půda je půdou svobodných názorů, místem, kde nehraje a nesmí hrát roli politika a stranickost. Nejsme však lhostejní k žádné formě bezpráví, a to se týká také všech našich studentů, bez rozdílu národnosti či vyznání. Naši studenti u nás vždy najdou zastání, pomocnou ruku a ochranu. Snažíme se a nadále se budeme snažit nacházet cesty, jak pomoci, současně se stavíme proti jakékoliv diskriminaci.  Možná se stáváme pouze diváky ve hře světové politiky, která dalece přesahuje naše možnosti ovlivnit současné dění, vždy jsme však lidmi, kteří mohou a musí zabránit jakémukoliv bezpráví ve svém okolí. Mysleme na to. Jsme připraveni ke každému našemu zahraničnímu studentovi přistupovat individuálně a společně hledat řešení jeho situace. 

Vážené studentky, vážení studenti, kolegyně, kolegové i přátelé naší univerzity, snažme se i v této složité situaci držet prapor vzdělání a svobody.