section
VŠFS - univerzita s nejlepší značkou

VŠFS - univerzita s nejlepší značkou

01.02.2021

Vysoká škola finanční a správní - univerzita s nejlepší značkou

Vysoká škola finanční a správní (VŠFS) získala prestižní ocenění Business Superbrands 2021. Odborná komise Business Brand Council, složená z expertů z oblasti podnikání, komunikace, marketingu, médií a marketingového výzkumu rozhodla o udělení tohoto titulu ve vícekolovém výběrovém řízení, ve kterém je posuzováno povědomí o značce, budování brandu, inovace a prestiž.

Program Superbrands je uznávaným celosvětovým programem a nezávislou autoritou v oblasti hodnocení podnikatelských a průmyslových značek. Byl založen před více než 20 lety ve Velké Británii a dnes probíhá na základě identických kritérií v téměř devadesáti zemích světa na pěti kontinentech. Titul Superbrand je udělován pouze nejlepším značkám na trhu v jednotlivých zemích. Zároveň platí, že se do tohoto programu žádná firma nemůže sama navrhnout. V minulých letech získaly titul Superbrand na českém trhu například značky Allianz, Deloitte, Evropa 2, mBank či Bramac.

Výběr nominovaných do prvního kola vychází z databáze všech registrovaných obchodních značek, vedené Úřadem průmyslového vlastnictví. Odborná porota posuzuje obchodní data a dosažené výsledky. Dalším výběrovým kolem je spotřebitelský průzkum, který na základě známosti a obliby značek zúží výběr kandidátů. O udělení ceny pak rozhoduje patnáctičlenná odborná komise Brand Council.

„Abychom tento prestižní titul dostali, museli o nás podat dobré reference naši partneři, ke kterým nepochybně patří i studenti a absolventi. Velice si toho vážíme a děkujeme jim. Je to nejen ocenění, ale i povzbuzení do další práce, kterou právě v těchto týdnech komplikuje pandemie. Věřím, že v této zkoušce obstojíme, a že i v dalších letech bude naše značka vnímána jako symbol kvalitního vzdělání a moderních studijních metod. Tuto vizi prosazují v každodenní praxi zejména naši pedagogové a zaměstnanci, kterým tento prestižní titul především náleží,“ komentuje ocenění Bohuslava Šenkýřová, rektorka VŠFS.

Tisková zpráva ke stažení:

MS Word 1108_tz20210127.docx, 129 kB