section
Vernisáž výstavy Svět srdcem Bohuslavy Šenkýřové v Teplicích

Vernisáž výstavy Svět srdcem Bohuslavy Šenkýřové v Teplicích

09.08.2013

Vernisáž výstavy Svět srdcem Bohuslavy Šenkýřové ve fotografiích se konala dne 6. srpna 2013 v Teplicích. Konkrétně v zajímavém interiéru Beuronské kaple, která je součástí Gymnázia Teplice.

Výstavu uspořádalo Kulturní centrum románských jazyků, proto výběr fotografií padl na Senegal, Peru a Galapágy. Záštitu převzal primátor města Teplice a senátor Jaroslav Kubera. 

Vernisáž zahájil ředitel kulturního centra Jan Kašpar a poté předal slovo autorce fotografií Bohuslavě Šenkýřové. Rektorka poutavě vylíčila dobrodružství, která ji potkala v jednotlivých zemích. Redaktoru Teplického kurýra poskytla krátký rozhovor. Mezi čtyřicítkou různorodých hostů vernisáže byl i člen teplického magistrátu, zástupce Peruánského velvyslanectví v České republice a samozřejmě nechyběli kolegové z Vysoké školy finanční a správní a pedagogové z teplického gymnázia.

Výstava vzbudila velký zájem a dalším místem, do kterého s velkou pravděpodobností budou putovat fotografie, ale pouze  z Peru, je peruánské velvyslanectví v Praze.