section
Mimořádný úspěch. Vysoká škola finanční a správní získala akreditaci programu MPA.

Mimořádný úspěch. Vysoká škola finanční a správní získala akreditaci programu MPA.

21.06.2012

Vysoká škola finanční a správní se tak zařadila mezi tři vysoké školy v České republice, které tento typ vzdělání přizpůsobený podmínkám a potřebám veřejné správy poskytují. Jako jediná však prošla validací u prestižní britské univerzity London South Bank University (LSBU). Program Master of  Public Administration (MPA) bude vyučován v angličtině a univerzita jej bude nabízet od akademického roku 2012/2013.

Validací univerzita prošla s výborným výsledkem, řízení bylo úspěšně završeno bez jakýchkoli výhrad a dalších podmínek ze strany hodnotící instituce. Předsedkyně validační komise Holly Nicholas (Director of LSBUs Academic Quality Development Office) v této souvislosti prohlásila, že během přibližně 50 validací, které LSBU provedla, je to poprvé.

Studijní program MPA je určen především vedoucím pracovníkům ve veřejné správě a těm, kteří na vedoucí pozice aspirují; dále členům zastupitelstev obcí a územních samosprávných celků, vedoucím pracovníkům v dalších organizacích veřejného sektoru (neziskové organizace, univerzity, nemocnice, kulturní instituce, policie, armáda apod.) a také právníkům působícím ve veřejné správě. MPA představuje ekvivalent standardu MBA pro oblast veřejné správy.

Program MPA je dvouletý, bude vyučován v anglickém jazyce a je složen z pěti povinných modulů:

  • Leadership, Governance and Public Management 
  • Managing through Critical Enquiry and Research
  • Public Policy and the Managerial Environment
  • Integrative Management and Change
  • Contemporary Issues for Public Managers


Povinné moduly doplňují dva volitelné, zatím se uvažuje o těchto: 

  • Managing within a Regulatory
  • Policymaking in Action


Studium je završeno disertační prací. Program nabídne naše univerzita počínaje akademickým rokem 2012/13 i všem našim studentům, když studenti navazujícího magisterského studia oboru Veřejná správa budou moci program MPA studovat výhodně v rámci studia Double Degree.