section
Naše webové stránky patří k deseti nejlepším v Evropě. Na světě jsme čtrnáctí.

Naše webové stránky patří k deseti nejlepším v Evropě. Na světě jsme čtrnáctí.

17.04.2012

Ke světové špičce se řadí webové stránky Vysoké školy finanční a správní, když obsadily 9. místo v Evropě a 14. na světě v žebříčku "Ranking Web of World Business School". Ten každoročně vyhlašuje španělský výzkumný ústav Cybermetrics Lab zaměřující se na kvantitativní analýzy Internetu a obsahy webových stránek. Podobného úspěchu letos nedosáhla žádná další česká vysoká škola ani univerzita.


V evropském žebříčku se na prvních deseti místech umístily následující univerzity a vysoké školy:

  1. Copenhagen Business School (Dánsko)
  2. INSEAD Business School (Francie)
  3. Instituto de Empresa Business School (Španělsko)
  4. Universidad de Navarra IESE Business School (Španělsko)
  5. University of Aarhus School of Business (Dánsko) 
  6. Norwegian School of Management / Handelshřyskolen BI (Nórsko)
  7. ESADE Business School (Španělsko)
  8. Norwegian School of Economics and Business Administration (Nórsko)
  9. College of Finance and Administration Prague (Česká republika)
  10. Stockholm School of Economics (Švédsko)

 
Světové hodnocení naleznete zde.


Výzkumný ústav Cybermetrics Lab je součástí Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Tato instituce sdružuje více než 120 výzkumných center a institucí ve Španělsku. Hodnocení se vyhlašuje dvakrát ročně a v jeho rámci se posuzuje přes 1500 ekonomicky zaměřených vysokých škol.


Pořadí stránek se určuje na základě několika klíčových kritérií jako je přístupnost ve čtyřech největších vyhledávačích a počet unikátních odkazů vedoucích na hodnocené stránky nebo počet vědeckých prací publikovaných na webu. Podrobnosti o výzkumu naleznete na http://business-schools.webometrics.info/index.html.


Hodnocení není zaměřeno pouze na hlavní webové stránky univerzity, ale zahrnuje i ostatní stránky v doméně vsfs.cz. Na úspěchu se proto mimo jiné podílí i plné zveřejňování recenzovaného vědeckého časopisu ACTA, který univerzita vydává, informační systém školy nebo stránky Centra knihovnických služeb.