section
Začali jsme slavit!

Začali jsme slavit!

07.01.2019

V letošním roce oslaví Vysoká škola finanční a správní 20 let od svého založení a 10 let od získání statusu univerzity. A nejen to, Bankovní akademie letos oslaví 25. výročí a Kouzelné školy 10. výročí. Oslavy jsme zahájili tradičním plesem, který se konal v sobotu 5. ledna 2019 na pražském Žofíně. Poděkování patří všem, kteří se plesu zúčastnili nebo ho podpořili finančním či věcným darem. Atraktivní program zahájilo předtančení TK Bohémia Chrást na motivy světoznámého fantasy seriálu Hra o trůny. Ačkoliv plánovaná hvězda večera Marie Rottrová bohužel onemocněla, podařilo se nám zajistit charismatického zpívajícího herce a showmana Josefa Laufera. Jeho vystoupení patřilo nepochybně k těm nejlepším, jaká kdy naše plesy hostily.

Tradiční součástí plesu je Soutěž o ceny rektorky, jejíž výtěžek je věnován do Stipendijního fondu VŠFS na školné pro tělesně handicapované studenty. Letos jsme získali darem závodní kombinézu Ester Ledecké, absolventky BA a studentky VŠFS. Odnesla si ji s příslibem podpisu Ester paní Irena Merdová, která věnovala 40 000 Kč právě do stipendijního fondu. Celkem jsme do stipendijního fondu vložili více než 100 000 Kč.

V Malém sále se konal maturitní ples a inaugurace nových studentů Gymnázia Kodaňská a SOŠ Bankovní akademie. V Rytířském sále hrála cikánská cimbálovka Josefa Šenkiho. Zábava vyvrcholila v Hlavním sále laserovou show. Ples skončil v brzkých ranních hodinách a všichni odcházeli s vynikající náladou.