section
Konference ?10 let soukromého vysokého školství v ČR?

Konference ?10 let soukromého vysokého školství v ČR?

06.10.2009

Ve středu 23. září 2009 se pod záštitou ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslavy Kopicové konala v Obecním domě v Praze konference „10 let soukromého vysokého školství v ČR“.

Slavnostní akci podpořila Rada vysokých škol a Česká konference rektorů. Hlavními partnery se stalo MŠMT a Magistrát hlavního města Prahy, partnery byla Vysoká škola finanční a správní, Vysoká škola podnikání, Univerzita Jana Amose Komenského a Obecní dům, mediální záštitu poskytlo Lobby a Profit. Organizace se ujala Vysoká škola finanční a správní, první soukromá ekonomická univerzita.

Smyslem konference, která proběhla za velkého zájmu odborné veřejnosti a médií, bylo ohlédnout se, popsat a zhodnotit uplynulé desetileté období a zachytit změny ve vysokém školství v České republice. Ministryně školství Miroslava Kopicová, předseda České konference rektorů Petr Fiala, předsedkyně Akreditační komise Vladimíra Dvořáková, předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš, místopředseda Rady vysokých škol Vladimír Čechák, poslanec Walter Bartoš a rektoři soukromých a veřejných vysokých škol včetně rektorky VŠFS Bohuslavy Šenkýřové zhodnotili současnou situaci, popsali největší problémy a nastínili očekávaný vývoj a rozvoj našeho terciárního školství.

 

Fotografie z akce
foto: Daniel Hamerník, DiS.

dsc_3936.jpg dsc_4175.jpg dsc_4291.jpg dsc_4448.jpg dsc_4589.jpg dsc_4091.jpg

Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\Inetpub\webs\1284_web\www\2017\obsah\stranky\zpravy.php on line 101

Fotogalerie ( snímků)