section
VŠFS realizuje další vzdělávání vědeckých pracovníků

VŠFS realizuje další vzdělávání vědeckých pracovníků

10.08.2009

VŠFS zahájila tříletý vzdělávací projekt „Multiplikační efekty postgraduálního celoživotního vzdělávání vědeckých pracovníků v regionálních podmínkách“. Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost s finanční podporou Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR a patří k největším, které VŠFS ve své historii získala.
V jeho průběhu se budou dále vzdělávat pracovníci výzkumu a vývoje - vědci, akademičtí pracovníci, studenti vysokých škol, včetně doktorandů, a to v oblastech jako je řízení, popularizace, komunikace a šíření výsledků výzkumu a vývoje do praxe, v problematice transferu technologií apod. Významným příspěvkem bude vytváření kvalitních týmů výzkumu a vývoje včetně jejich dalšího rozvoje a podpora  mobility zejména mezi výzkumnými institucemi a soukromým sektorem. 
V průběhu projektu vznikne 6 vzdělávacích programů (5 i v E-learningové podobě), které budou odzkoušeny, vyhodnoceny, upraveny a opakovaně realizovány.
Nedílnou součástí projektu je plánovaný vznik partnerské sítě mezi výzkumnými organizacemi a zapojenými vysokými školami. Vzdělávací akce budou probíhat v prostorách VŠFS v Mostě a v Kladně.