section
Šachový turnaj 2013

Šachový turnaj 2013

26.03.2013

Dne, 22. 3. 2013 od 10.00 hodin, se konal v prostorách Vysoké školy finanční a správní, 3. ročník šachového turnaje, který je každoročně pořádán Vysokou školou finanční a správní ve spolupráci s Pražskou šachovou společností. I letos se akce setkala s velkým zájmem.

 

Turnaj byl zahájen uvítací řečí Pavla Matochy, předsedy Pražské šachové společnosti. Slova se ujal také jeden ze zakladatelů tradice, prorektor VŠFS, Petr Budinský, který mimo jiné zmínil i široké spektrum aktivit, kterými se lze na naší univerzitě zabývat. Za všechny lze jmenovat například teorii her. Poděkoval také partnerům turnaje, společnosti Czech Computer s.r.o., která věnovala ceny do hry a Pražské šachové společnosti. Závěrečného slova se ujal Petr Herejk, rozhodčí turnaje, který mimo seznámení hráčů s pravidly a systémem hry, vyjádřil potěšení nad velkou účastí. Klání bylo plné napětí a zvratů. Turnaje se zúčastnilo rekordních 23 týmů z 22 středních škol.

Vítězem turnaje se stal tým z gymnázia v Kladně, jmenovitě pak Jakub Haman, Adam Čáp, Michal Černý a Martin Vytáček, který v průběhu sedmi partií skončil na vítězném, prvním místě. Druhé místo vybojovalo gymnázium Kroměříž, zastoupené týmem ve složení Martin Stachoň, Jan Palášek, Marek Navrátil a Jan Ryšavý. Na třetím místě se umístil tým gymnázia Nový Bydžov, ve složení Martin Šedivý, Martin Kohout, Vojtěch Vaníček a Matouš Pražák. Na jednotlivých šachovnicích je pořadí následující. Jan Ryšavý z gymnázia Kroměříž, který získal 7 bodu ze 7, dále pak Marek Navrátil, taktéž z gymnázia Kroměříž, s 6.5 body ze 7, následuje Adam Čáp z gymnázia v Kladně s 6 body a Jan Petr z gymnázia Jana Keplera s 6.5 body ze 7. Gratulujeme Všem k vítezství a těšíme se na shledanou při dalším ročníku.