section
Přednáška o alternativách vývoje kurzu české koruny

Přednáška o alternativách vývoje kurzu české koruny

30.04.2008

Přednáška o alternativách vývoje kurzu české koruny a úrokových měr v České republice

Dne 24. 4. 2008 připravilo informační centrum EUROPE DIRECT Most ve spolupráci s Vysokou školou finanční a správní o. p. s. přednášku s názvem „ Alternativy vývoje kurzu koruny a úrokových sazeb v ČR“. Přednáška se konala v prostorách informačního centra na Vysoké škole finanční a správní v Mostě.

Přednášející RNDr. Petr Budinský, CSc. hovořil především o aktuálním vývoji inflace v České republice a závislosti úrokových sazeb na inflaci. Dále účastníkům přednášky vysvětlil, jak úrokové sazby ovlivňují kurz koruny a jak se vyvíjel tento kurz vůči jiným měnám v poslední době. Nakonec přednášející uvedl možné alternativy dalšího vývoje kurzu koruny v budoucnu a jak ovlivní inflaci a úrokové sazby v České republice přijetí eura.

Na závěr přednášky mohli účastníci pokládat dotazy a proběhla diskuze o tématech, která je nejvíce zaujala.

Na přednášku tematicky navazuje beseda s velvyslancem Slovinské republiky J.E. Francem Butem, která se bude konat dne 13.5. od 13hod. v mosteckém  studijním středisku Vysoké školy finanční a správní, o.p.s. Besedy se zúčastní i ředitel EU Office České spořitelny Petr Zahradník a prorektor VŠFS Petr Budínský. Téma besedy bude. „Euro a jeho vliv na státní ekonomiku“.