section
Historicky první turnaj Vysoké školy finanční a správní skončil úspěchem týmu CCCP

Historicky první turnaj Vysoké školy finanční a správní skončil úspěchem týmu CCCP

31.05.2012

V sobotu 26. 5. 2012 proběhl v hale TJ Sokol Praha Vršovice historicky první fotbalový turnaj o pohár Vysoké školy finanční a správní. Turnaj úvodním slovem zahájila rektorka univerzity Bohuslava Šenkýřová, která se stala i prvním úspěšným střelcem turnaje, když vstřelila z penalty úvodní symbolickou branku.


Favorit byl jasný od začátku turnaje

Po urputných bojích v základních skupinách vykrystalizovala osmička týmů čtvrtfinále. Bohužel mezi postupujícími týmy již chyběl výběr Vysoké školy finanční a správní.

Nad vyrovnanými výkony ostatních týmů během vyřazovací části turnaje vyčnívala přesná kombinační hra týmu CCCP. „Sborná“ nakonec suverénně vyřadila týmy MaWall (2:0) a VŠ Liga a prošla až do finále.  Ve finále se jí postavil další silný soupeř – celek Bič Boží. I přesto, že druhý finalista měl za sebou dva těžké zápasy s celky Dream Killers (1:0) a QWERTY gaming (2:0), byl adeptům na zlato vyrovnaným a důstojným soupeřem. I díky výborným zásahům brankaře týmu Bič Boží (ostatně byl na závěr vyhlášen nejlepším hráčem turnaje) trval dlouho nerozhodný stav. V druhé části zápasu tahal již Bič Boží za kratší konec a „Sborné“ se podařilo svou převahu zúročit gólově. Na světelné tabuli svítilo po závěrečném hvizdu skóre 3:1 ve prospěch celku CCCP.

Na třetím místě skončil celek VŠ LIGY, který v dramatickém souboji s QWERTY gaming zvítězil 3:2.


Tým VŠFS nepostoupil ze základní skupiny

Tým VŠFS nevstoupil do turnaje dobře. První zápas prohrál nešťastně s týmem UNYP Blazers 0:1. V dalším utkání narazil na tým CCCP. I přes znatelně zlepšený výkon nedokázal ustát tlak budoucích vítězů a prohrál 1:4. Další zlepšení bylo vidět i v souboji s týmem Qwerty gaming, za který mimo jiné nastoupili hráči pražské Sparty Tomáš Vaclík a Jakub Brabec. VŠFS dlouho držela vedení na své straně, profesionálové však v závěru ukázali svoji sílu a zápas skončil remízou 1:1. V posledním dějství základní skupiny nastoupil celek VŠFS proti dobře sehraným hráčům Bič Boží. Pro postup do vyřazovací části bylo nutné vítězství, ale tyč protivníkovy branky nastřelená v posledních sekundách zápasu poslala pořadatelský tým do boje o předposlední místo.  Ve svižně hraném zápase o 9. místo nakonec VŠFS uhrála čestnou výhru, když porazila mladé hráče celku Bez Šance 4:1.


Za rok na shledanou

Děkujeme všem účastníkům za hru a přátelskou atmosféru a věříme, že VŠFS coby pořadateli zachováte svou přízeň. Srdečně vás zveme na druhý ročník turnaje, který se bude konat v polovině května 2013.

 

 

Generální partner turnaje:

 

Hlavní partneři turnaje: