section
Soutěž Global Management Challenge zná své vítěze

Soutěž Global Management Challenge zná své vítěze

06.04.2012

Minulý týden přinesl uzavření českého i slovenského finále soutěže GMC, kterou poprvé v historii v obou zemích organizovala Vysoká škola finanční a správní. Oba vítězné týmy čeká souboj o světové prvenství ve finále, které se odehraje v polovině dubna v Kyjevě.



České finále se konalo ve čtvrtek 22. března v prostorách Vysoké školy finanční a správní. Vyhlášení v Brožíkově sále Staroměstské radnice v Praze pak v úterý 27. března 2012. Zvítězil čtyřčlenný tým reprezentující Masarykovu univerzitu v Brně, který soutěží prošel pod patronstvím společnosti Seznam.cz.  Souboj o prvenství byl přitom do poslední chvíle napínavý, do závěrečného kola totiž v čele soutěže stál tým ze Západočeské univerzity. O vítězství je nakonec připravilo pouhých osm tisícin rozdílu v ceně akcie. Vyhlášení vítězů se tak v Brožíkově sále neobešlo bez velkých emocí. První cenou, kterou do soutěže dodal organizátor, bylo již tradičně studium MBA realizované se City University of Seattle  pro všechny členy vítězného týmu. Řadu hodnotných cen do soutěže ale věnovali i další partneři a patroni soutěže v čele s generálními partnery OVB Allfinanz ČR a Seznam.cz.

České edice se zúčastnilo celkem 64 týmů, z nichž po pěti rozhodnutích prvního kola postoupilo do finále osm nejlepších. Národní finále, které se konalo na půdě Vysoké školy finanční a správní, pak rozhodlo o vítězi, který první místo získal s cenou akcie 1,380 EUR. Do soutěže se zapojily týmy z celkem 16 vysokých škol a univerzit pod patronátem devíti firem.

Slovenské finále i vyhlášení vítězů se uskutečnilo v jeden den, ve čtvrtek 29. března 2012. Hostitelem národního finále se stala Vysoká škola manažmentu/City University of Seattle. Finále se nakonec zúčastnilo pouze sedm týmů. Zvítězil čtyřčlenný tým z Univerzity Komenského, poté co se v průběhu celé soutěže ve vedení střídal s jediným smíšeným studentsko-zaměstnaneckým týmem ve finále. Patronem vítězného týmu byla společnost Zoznam.sk. Slavnostní vyhlášení výsledků se konalo v prostorách hotelu Radisson Blu Carlton v Bratislavě. První cenu, studium MBA pro všechny členy týmu věnoval hlavní partner soutěže Vysoká škola manažmentu/City University of Seattle. O další zajímavé ceny se postarali partneři soutěže v čele s OVB Allfinanz SR a Zoznam.sk.

Slovenské edice se zúčastnilo celkem 22 týmů, z nichž do národního finále postoupilo opět osm nejlepších. Vítěz dosáhl ceny akcie 1,152 EUR. Do soutěže se zapojily týmy ze čtyř univerzit pod patronátem šesti firem.

Soutěž Global Management Challenge ověřuje teoretické i praktické manažerské dovednosti studentů a současně je učí nést důsledky svých rozhodnutí. Jen na nich totiž záleží, zda virtuální firma, kterou řídí, uspěje na vybraných trzích. Jednou z hlavních předností soutěže je spolupráce studentů s prestižními firmami. Ty se do projektu zapojují nejen jako sponzoři, ale i jako patroni podporující své týmy. Firmy poskytují soutěžícím odbornou pomoc a zasvěcují je do principů řízení společnosti, samotná rozhodnutí ale jsou plně na studentech.

Generálními partnery soutěže se v letošním roce v České republice staly společnosti OVB Allfinanz ČR a Seznam.cz., na Slovensku pak OVB Allfinanz SK a Zoznam.sk.

Další podrobnosti naleznete na webových stránkách soutěže www.czechgmc.cz a www.slovakgmc.sk.

 

 

 

Ke stažení