section
Konference Vzdělanostní společnost (Věda a vzdělání ve 21. století)

Konference Vzdělanostní společnost (Věda a vzdělání ve 21. století)

14.03.2011

Konference Vzdělanostní společnost proběhla za velkého zájmů odborníků zabývajících se terciárním vzděláním dne 10. března 2011 v Kongresovém centru Vysoké školy finanční a správní ve spolupráci s Akademií věd ČR a Masarykovou univerzitou Brno. Akci zaštítil premiér Petr Nečas.

Odborná mezinárodní konference se zabývala poznatky vědy a vzdělávání a jejich místem v koncipování vysokoškolského vzdělávání v současné době.

Dopolední část konference zahájil svým vystoupením náměstek ministra školství pro výzkum a vysoké školství J. Koucký. Prorektor VŠFS P. Budinský v roli moderátora dal bezprostředně po prezentaci prostor krátké diskuzi. S námětem spolupráce Akademie věd ČR a vysokých škol a podnikatelské sféry pokračoval předseda AV ČR J. Drahoš. Prorektor V. Čechák navázal přednáškou na téma charakteristika a současná funkce vzdělávání. Dopolední část uzavřeli J. Nakvasil, Z. Havlas a  J.Zlatuška.

V odpoledním bloku, který moderoval V. Čechák, vystoupil se zajímavou prezentací Soukromé vysoké školy: mýty a realita P. Matějů. Jednalo se o výsledky výzkumu studentů provedeného v rámci projektu EUROSTUDENT IV. Pokračovali R. Roudný, R. Wünsch, J. Mertl, J. Novotný, D. Kolibová a S. Matúšová, P. Švejda, M. Helísek, A. Malach a A. Kubíček. Na závěr proběhla živá diskuze.
Z konference bude připraven sborník, ve kterém budou zařazeny všechny příspěvky (vč. nepřednesených).

Internetové stránky konference

 

Fotografie z akce
foto: Daniel Hamerník, DiS.
 

dsc_1052.jpg dsc_1102.jpg dsc_1165.jpg dsc_1138.jpg dsc_1210.jpg dsc_1064.jpg

Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\Inetpub\webs\1284_web\www\2017\obsah\stranky\zpravy.php on line 101

Fotogalerie ( snímků)