section
Šachový turnaj čtyřčlenných družstev středních škol

Šachový turnaj čtyřčlenných družstev středních škol

31.01.2011

Novou tradici založila Vysoká škola finanční a správní, když se stala hostitelkou a spoluorganizátorkou šachového turnaje čtyřčlenných družstev středních škol pod záštitou starosty Městské části Prahy 10 Milana Richtera. Turnaj proběhl dne 20. ledna za účasti šestnácti týmů z celé České republiky. Turnaj se hrál švýcarským systémem na 7 kol za použití olympijského hodnocení dle pravidel FIDE. Ředitelem turnaje byl Pavel Matocha, předseda Pražské šachové společnosti a organizátor mnoha výjimečných šachových událostí jako byla například simultánka šachového velmistra a legendárního mistra světa v šachu Garry Kasparova na Hluboké.  Turnaj rozhodoval Petr Herejk, místopředseda výkonného výboru Šachového svazu České republiky.


Po krátkém úvodním slově prorektora VŠFS Petra Budinského, patrona turnaje na univerzitní půdě, který vyjádřil přesvědčení, že šachy jsou vedle sportu zejména uměním, a po uvítání prorektorem Vladimírem Čechákem, který vyslovil i motto celé soutěže „Myslet vlastní hlavou“, se týmy vrhly do boje o hodnotné ceny.


Vyhlášení proběhlo v odpoledních hodinách za účasti sponzorů akce, k nimž vedle VŠFS patřila i Městská část Prahy 10, Pražská šachová společnost a společnost Czech Computers, která do soutěže věnovala hlavní ceny. Vítězem se stal tým Gymnázia Petra Bezruče ve Frýdku – Místku ve složení Tomáš Pecha, Jakub Rabatin, Matěj Konštacký a Tomáš Pavelek. Další podrobnosti k výsledkům turnaje naleznete na http://chess-results.com.

 

Fotografie z akce
foto: Daniel Hamerník, DiS.

 

dsc_4536.jpg dsc_4569.jpg dsc_4586.jpg dsc_4600.jpg dsc_4604.jpg dsc_4613.jpg dsc_4617.jpg dsc_4648.jpg dsc_4669.jpg dsc_4678.jpg dsc_4687.jpg dsc_4774.jpg

Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\Inetpub\webs\1284_web\www\2017\obsah\stranky\zpravy.php on line 101

Fotogalerie ( snímků)