section
Monitorovací návštěva TA ČR na VŠFS

Monitorovací návštěva TA ČR na VŠFS

10.10.2022

Dne 22. září 2022 proběhla v sídle Vysoké školy finanční a správní (VŠFS) monitorovací návštěva Technologické agentury ČR (TA ČR) k výzkumnému projektu s názvem „Vnitřní a vnější periferie v regionálním rozvoji Česka – od genetické determinace k územní kohezi“, který je realizován s finanční podporou TA ČR z programu Éta. Hlavním příjemcem podpory je VŠFS.

Monitorovací návštěva je jednou z forem věcného hodnocení projektů zaměřeného na informace o průběhu řešení projektu a jeho výstupech.

Příprava na jednání byla koordinována Odborem výzkumu a vývoje. Na jednání byli přítomni prorektor výzkum a vývoj doc. Ondřej Roubal, ředitel odboru výzkumu a vývoje dr. Tomáš Vítek a Ing. Zdenka Malinová, která má projekt na starosti v administrativně-technické rovině. Realizační tým projektu zastupoval hlavní řešitel projektu prof. René Wokoun a také odpovědní řešitelé ze všech spolupracujících institucí: doc. Milan Jeřábek z Masarykovy univerzity, doc. Jaroslav Dokoupil ze Západočeské univerzity v Plzni a doc. Zdeněk Szczyrba z Univerzity Palackého v Olomouci. TA ČR na jednání zastupovala referentka projektu Barbora Červenková a zpravodajka projektu Mgr. Kateřina Kusáková (přítomna on-line).

Zástupci TA ČR byli spokojeni jak s dosavadním plněním výzkumných cílů projektu, tak i s průběhem monitorovací návštěvy. V protokolu TA ČR mimo jiné uvádí: “V průběhu monitorovací návštěvy nevznikly pochybnosti o průběhu řešení projektu a jeho výsledcích a výstupech, prezentace obsahovala všechny komplexní informace. Závěrem lze projekt hodnotit jako velice úspěšný s vysokým přínosem pro společnost.

Věříme, že i závěrečné hodnocení TA ČR po ukončení projektu bude takto příznivé.