section
Společenská odpovědnosti ve sportu na VŠFS

Společenská odpovědnosti ve sportu na VŠFS

26.09.2018

Cyklus Mosty Mostu, který pořádá mostecké středisko Vysoké školy finanční a správní pod záštitou města Mostu, pokračoval v letošním roce čtvrtou besedou. Ta se uskutečnila v pátek 7. září od 17,00 hod. ve studijním středisku Most pod názvem „Může sport pomáhat dobrým věcem?“.

Besedu moderoval odborný asistent Katedry marketingové komunikace Vilém Kunz, který je i autorem nedávno vyšlé knihy Sportovní marketing. Ta se jako první v České republice zabývá problematikou společenské odpovědnosti v oblasti sportu.  

Jeho pozvání přijala i řada zajímavých hostů. Nechyběl např. dlouholetý sportovní moderátor České televize Jakub Bažant či jeho manželka Petra Bažantová, která je předsedkyní spolku Každý koš pomáhá.  Vystoupil i další člen tohoto spolku a bývalý člen Rady ČT Jiří Závozda.

Divákům dali možnost nahlédnout do zákulisí nového filmu Zlatý podraz, na kterém se oba podíleli jako scénaristé a který bude mít premiéru již letos v říjnu.

Beseda byla i ve znamení dojemného setkání dvou skvělých dam: Terezy Bártové, Ženy roku Cesty za snem 2017, a Dity Horochovské, zástupkyně spolku Silou hlasu.

Tereza vyprávěla svůj příběh o boji se zákeřnou meninitidou, při které jí v minulém roce selhala funkce ledvin, připravila ji o část nohou a většinu článků prstů. Nesmírně sympatická Tereza potvrdila, že je velkou bojovnicí. Přes všechny zmíněné komplikace a ztráty se dokázala vrátit do cyklistického sedla a již v srpnu absolvovala cyklistický maraton. Pomohl jí projekt newlegs na pořízení sportovních protéz pro Terezu Bártovou. A právě o tomto projektu, resp. o výrazném zapojení prvoligového klubu FKT Teplice informoval marketingový manažer Martin Kovařík. 

S pozitivním ohlasem se setkala prezentace Dity Horochovské, která přítomným předvedla malý zázrak, když ukázala, jak je možné prostřednictvím hlasu ovládat počítač. Dita se stala nejen prvním člověkem v ČR, který se naučil využívat tuto inovátorskou technologii, ale stala se jednou ze zakladatelek oganizace Silou hlasu. Ta naučila již desítky lidí pracovat s touto moderní technologii umožňující handicapovaným lidem vést kvalitnější život.