section
Nové vydání Xadonie

Nové vydání Xadonie

11.03.2016

Březnové vydání našeho časopisu je věnováno partnerství. Vždyť právě na něm je postaven každý vztah, který si budujeme. Pro naši univerzitu jsou partnerské vazby dokonce klíčové: pomáhají nám financovat řadu aktivit, které bychom bez jejich podpory nemohli realizovat, rozšiřují naše obzory o další oblasti, hledáme u nich inspiraci, díky nim můžeme dokonce nabízet našim absolventům zajímavá pracovní uplatnění.

Jsme také rádi, když se nám daří do našeho časopisu přinášet nové pohledy. Už několikrát jsme koketovali s myšlenkou zařadit do Xadonie článek populárně naučného charakteru, něco na pomezí vědeckého a laického textu. S akreditací navazujícího magisterského studia našeho oboru Kriminalisticko právní specializace se téma samo nabídlo. Příspěvek prof. Strausse, proděkana Fakulty právní a správní a předního českého odborníka forenzních věd, Kriminalistika a forenzní vědy může sloužit nejenom jako zdroj laického poučení a prvního kontaktu s nesmírně zajímavým obsahem, ale i jako studijní text pro studenty prvních ročníků. Pokud se vám náš experiment bude líbit, přineseme čas od času podobně laděný článek.

V naší rubrice Periskop se tentokrát podíváme do Equadoru a radu z jeho nadpisu „Ama la vida“, tedy něco jako milovat život jsme si od autorky článku vypůjčili. Ať s končící zimou a ubývajícími stránkami Xadonie před sebou nalézáte mnoho důvodů proč život milovat.

Nové vydání naleznete zde.