section
 

Mimořádný úspěch! Akreditovali jsme tři nové navazující magisterské obory

02.03.2016

O síle a kvalitě naší univerzity vypovídá i skutečnost, že letos akreditovala tři nové navazující magisterské obory Bezpečnostně právní studia, Kriminalisticko právní specializace a Právní aspekty podnikání. V tuto chvíli tedy univerzita nabízí magisterské studium ve všech svých oborech. Akreditované obory budou v nabídce nejenom v Praze, ale i v nově otevíraném středisku v Karlových Varech.

Bezpečnostně právní studia

Absolvent tohoto oboru je schopen realizovat komplexní program efektivní prevence, plánovat, organizovat, vést a kontrolovat veškeré bezpečnostní činnosti organizace. Umí vyhodnotit právní, ekonomické, technické, psychologické aj. aspekty bezpečnosti. Získá vědomosti, dovednosti a praktické návyky, které vytvoří předpoklady pro úspěšný výkon funkce bezpečnostního manažera specialisty. Umí pracovat s vědeckými a odbornými prameny a informačními právními systémy a rovněž využívat výzkumné metody, různé strategie a etické aspekty bezpečnostního managementu. Je připraven k efektivní spolupráci s orgány a institucemi státní a veřejné správy, např. s Policií ČR, obecní policií, celní správou, Vězeňskou službou ČR, Probační a mediační ČR, s orgány státní a veřejné správy aj. Umí zkoordinovat programy prevence protiprávní činnosti i sociálně patologických jevů.

Uplatnění absolventů

Bezpečnostní ředitel v organizaci nebo instituci

Ředitel bezpečnostní agentury

Bezpečnostní manažer (specialista)

 

Kriminalisticko právní specializace

Absolvent je připraven k provádění komplexní práce na místě činu, dokáže organizovat práci při ohledání místa činu. Umí správně postupovat při zajišťování kriminalistických stop, jejich vyhodnocování a správně komunikovat se znaleckými pracovišti při zkoumání stop. Umí vyhodnotit právní, technické, psychologické aspekty místa trestného činu. Získá vědomosti, dovednosti a praktické návyky, které vytvoří předpoklady pro úspěšný výkon funkce kriminalisty, vyšetřovatele nebo detektiva v soukromé bezpečnostní agentuře. Umí pracovat

 s  vědeckými a odbornými prameny a informačními právními systémy a rovněž využívat výzkumné metody, různé strategie a etické aspekty. Je připraven k efektivní spolupráci s orgány a institucemi státní a veřejné správy. Má schopnost koordinovat programy prevence protiprávní činnosti i sociálně patologických jevů.

Uplatnění absolventů

Absolventi dovedou tvůrčím způsobem aplikovat znalosti při objasňování a vyšetřování trestné činnosti

Kriminalista, vyšetřovatel, policista na úrovni středního a vyššího managementu

Právní specialista, specialista bezpečnosti ve státní správě, veřejné správě a soukromých bezpečnostních službách

 

Právní aspekty podnikání

Studijní obor je konstruován tak, aby poskytoval studentům široký okruh informací z oblasti práva soukromého a v racionální míře i veřejného. To znamená, že absolvent je schopen zpracovat a posoudit problematiku z oblasti různých právních odvětví vč. Evropského soutěžního práva. Jde o obor aplikovaného využití práva, postavený jako ucelené dvouleté navazující magisterské studium, jehož absolventi nebudou podle stávající právní úpravy moci vykonávat právně regulovaná, speciální právnická povolání (advokát, notář, soudce atd.). Kromě teoretických znalostí si absolvent během studia prohloubí zejména určité právně-technické dovednosti. Samostatný předmět je věnován posílení dovednosti právní argumentace, a to v ústním i písemném styku. Absolvent dokáže kvalifikovaně spolupracovat na přípravě právních dokumentů, souvisejících s běžnými i méně obvyklými podnikatelskými aktivitami. Fundovaně bude schopen posoudit dokumenty předložené mu druhou stranou a dovodit z toho příslušné závěry.

Uplatnění absolventů

Vyšší manažerské funkce s perspektivou celkového řízení

Právní specialista ve velkých podnicích (včetně mezinárodních)

Vysoce kvalifikovaný konzultant i v oblasti mezinárodních obchodně-právních vztahů