section
Z mezinárodního finále GMC v ruském Soči

Z mezinárodního finále GMC v ruském Soči

18.09.2014

Ve dnech, kdy naše univerzita jako organizátor mezinárodní soutěže v manažerském řízení firem Global Management Challenge, připravuje další ročník soutěže, se v ruském Soči koná mezinárodní finále ročníku předchozího. VŠFS tam vypravila český a slovenský vítězný tým. Výpravu doprovází i garant soutěže a prorektor univerzity Petr Budinský. Požádali jsme ho zpravodajství přímo ze Soči:

„Ve dnech 16. – 18. září se v Soči koná mezinárodní finále soutěže Global Management Challenge. Finále se účastní 22 týmů z celého světa, přičemž mezi nimi jsou i týmy z České republiky a ze Slovenska. Patronem obou týmů je J&T banka, která je současně generálním partnerem soutěže v České republice i na Slovensku. V úterý 16. září proběhlo slavnostní zahájení mezinárodního finále, během něhož byly týmy rozlosovány do čtyř skupin. Česká republika i Slovensko byly nalosovány do šestičlenných skupin, dvě zbývající skupiny byly pětičlenné. Soupeři České republiky v naší modré skupině byli: Kamerun, Hong Kong, Pobřeží slonoviny, Portugalsko a Rumunsko. Slovensko ve žluté skupině mělo za soupeře Ghanu, Kuvajt, Mexiko, Katar a Španělsko. Červená skupina byla podle všech zúčastněných skupinou smrti vzhledem k tomu, že do ní byly nalosovány týmy: Ruska (vítěz před dvěma lety), Polska (druhý tým z posledních dvou ročníků), Číny (třetí tým z minulého ročníku) a dále silné týmy Macaa a Turecka. V rámci zelené skupiny se utkaly týmy Brazílie, Estonska, Řecka, Indie a Spojených arabských emirátů.

Naše univerzita organizuje soutěž Global Management Challenge již třetím rokem, a to v České republice i na Slovensku. V tomto roce se však stalo poprvé, že týmy České republiky a Slovenska nebyly nalosovány do stejné skupiny. Všech dvacet dva týmů se ve středu 17. září utkalo v semifinále soutěže na půdě ruské Mezinárodní olympijské univerzity. Z každé skupiny postupovaly vždy první dva týmy do osmičlenného finále. Tyto týmy byly oznámeny během slavnostního ceremoniálu ve středu večer. Z modré skupiny postoupilo Rumunsko a Pobřeží Slonoviny, český tým bohužel těsně nepostoupil. Ze žluté skupiny postoupila Ghana a s ní i Slovensko. Z červené skupiny jde dál Rusko a Čína a ze zelené skupiny Brazílie a Indie. Finále soutěže se koná ve čtvrtek 18. září s tím, že vítězové budou vyhlášeni během slavnostní večeře přibližně kolem 22. hodiny.

Během mezinárodního finále v Soči se také konala celá řada jednání, jichž se za Vysokou školu finanční a správní účastnili předseda správní rady Emil Šenkýř a prorektor Petr Budinský. Během setkání partnerů, které proběhlo ve středu 17. 9., prezentovali obchodní model soutěže GMC v České republice a na Slovensku a průběh přípravy příštího mezinárodního finále GMC. To se bude konat v Praze ve dnech 21. – 23. 4. 2015. Generálními partnery tohoto mezinárodního finále budou J&T banka a Škoda Auto.“

 

 

02.jpg 03.jpg 04.jpg 01.jpg