section
Investiční fórum

Investiční fórum

04.09.2012

Díky úspěšnému průběhu prvního Investičního fóra, které Vysoká škola finanční a správní organizovala v červnu, se pořadatelé a zástupci Investičního webu rozhodli nabídnout naší univerzitě spolupráci na 2. Investičním fóru, které je plánováno v termínu 20. září 2012. Akci opět podpoří partnerské banky a brokerské společnosti, účast již potvrdili zástupci Citi nebo ING, kteří jsou na podobné akce pravidelně zváni.

 

Navíc se na září podařilo domluvit dva exkluzivní hosty: účast na jednom z diskuzních panelů přislíbil kandidát na prezidenta, poradce Goldman Sachs Vladimír Dlouhý a svůj příspěvek je také připraven přednést šéfanalytik Raiffeisenbank Günter Deuber, který bude 20. září pracovně v Praze. Tato jména nalákala zájem médií, který by měl být ještě větší než v případě červnového fóra. Například s portálem Hospodářských novin (iHned.cz) se jedná o přímém přenosu celé akce. 


Krátké ohlédnutí za prvním Investičním fórem

Hledáte nejlepší investice na druhé pololetí? Chcete se dozvědět, jakým směrem se budou vyvíjet kapitálové, měnové a komoditní trhy ve druhé polovině roku 2012? Tuto možnost jste měli ve čtvrtek 21. června 2012 na Investičním fóru v Kongresovém centru Vysoké školy finanční a správní, kde v rámci dvou moderovaných diskuzních bloků a několika samostatných přednášek přední ekonomové a investiční odborníci představili ty nejlepší investice pro zbytek roku. V diskuzním bloku Ekonomika 2012 vystoupili Jaromír Šindel, Citibank, Petr Budinský, VŠFS, Vojtěch Benda, ING Bank a Jan Bureš, Poštovní spořitelna. O přednostech a úskalích forexového obchodování hovořila Michaela Moravcová z BOSSA. Druhý diskuzní blok Investování 2012 zahájil Martin Krajhanzl,  brokerjet ČS, pokračoval Lukáš Vácha, Conseq Investment Management, Jakub Sýkora, Cornhill Management a Michal Valentík, ČP Invest. Jak úspěšně investovat do vzácných kovů poradil v samostatné přednášce Petr Mauer, VSDK a do čeho investovat v regionu CEE jste se mohli dozvědět od Juraje Kotiana z Erste Group Bank. Celou akci moderovali představitelé Investičního webu Petr Novotný a Roman Chlupatý.