section
Bystříme si mozek s Evropou

Bystříme si mozek s Evropou

21.03.2008

 

Dne 21. března se v informačním centru EUROPE DIRECT Most soutěžilo. V rámci Evropského dne mozku připravilo informační centrum EUROPE DIRECT Most spolu s hostitelskou organizací Vysokou školou finanční a správní, o. p. s. turnaj v deskové hře Osadníci z Katanu pod názvem „Bystříme si mozek s Evropou“.

Evropským dnem mozku byl vyhlášen Evropskou aliancí DANA v roce 1998 11. březen. Od roku 1999 se slaví týden mozku, který v letošním roce probíhal v týdnu od 10. do 16. března.

Osadníci z Katanu je strategická desková hra. Hra je určena pro 2 – 4 hráče a výhodou je, že ji může hrát jakákoliv věková generace. Cílem hry je na základě získaných surovin stavět cesty, vesnice nebo vylepšovat je na města.

Turnaj byl určen pro všechny generace a zúčastnili se ho zástupci všech věkových kategorií od dětí až po důchodce. Celkem soutěžilo 19 osob.

Soutěžící byli rozděleni do třech věkových kategorií – děti do patnácti let, od patnácti do 60 let a nad 60 let. Velkou motivací byly určitě ceny, které mělo centrum EUROPE DIRECT Most připraveno pro výherce. V každé kategorii byli odměněni soutěžící, kteří se umístili na prvních třech místech. Ti pak obdrželi atraktivní ceny, jako například zajímavou a oblíbenou hru Trans Europa.

Vzhledem k úspěšnosti soutěže bude centrum Europe Direct Most dále pořádat podobné akce.

Fotografie z akce
foto: archiv